Tea Time | Dit ben ik

Hoi allemaal, laatst was ik na een toets begonnen aan een tekst over mezelf, gewoon omdat ik me verveelde en zin had om te schrijven. Hier ben ik mee verder gegaan en uiteindelijk is het eigenlijk een hele lap tekst geworden waarin ik mezelf omschrijf en mijn plannen en ideeën deel. Als je het leuk vind om wat meer over mij te weten te komen dan op mijn About-pagina staat, lees dan snel verder!

Aysa
Dit ben ik en ik ben Aysa. De woorden perfectionistisch, nieuwsgierig en ambitieus beschrijven mij. Eind 2015 ben ik mijn blog begonnen.
Ik heb veel grootse plannen voor de toekomst. Plannen, dromen zou je het ook kunnen noemen. Ik wil in elk geval iets doen wat me echt aanspreekt en met plezier naar mijn werk gaan. Ik ga ook met plezier naar school. Is dat gek? Nee, helemaal niet. Het is een plek waar je je vrienden weer kunt zien en nieuwe mensen leert kennen. Het is een plek waar je kennis opdoet, nieuwe dingen leert. Wees blij dat je naar school kunt gaan, het is de basis voor je toekomst, de rest van je leven wordt erdoor bepaald. Je studie, je baan, je inkomen en dat heeft weer invloed op de dingen die je kunt doen en betalen. Ik zit in 2 VWO, mocht je je dat afvragen. Leergierig, die past misschien ook wel in het rijtje. “Maakt foto’s van alles wat los en vast zit” ja, dat ben ik.

Dit ben ik

Blog
Het lijkt me geweldig om groot te kunnen worden met mijn blog, maar daar ziet het op dit moment nog niet naar uit. Voor dat kleine aantal volgers dat ik heb, waarvan de helft bestaat uit vrienden en familie, voor hen doe ik het. Er zit veel tijd en werk in, zoveel mogelijk probeer ik te schrijven. Ik doe het goed op school, dus ten koste van mijn schoolwerk gaat het niet. Ten koste van mijn vrije tijd gaat het wel, maar dat vind ik alleen maar leuk. Een erg goede vrijetijdsbesteding als je het mij vraagt.
Ik vind het leuk om inspiratie te halen uit andere blogs en kan me goed vermaken met het lezen van blogs. Elke blog is verschillend en elke blog is uniek. Ik ben trots op mijn blog en ik ben trots op het feit dat het zich blijft ontwikkelen en verbeteren, ik ben trots op mijn schrijfstijl en ik ben trots op mezelf en ik denk dat dat het belangrijkst is.

Later als ik groot ben…
Ik wil reizen voor mijn werk, het liefst de hele wereld rond. Ik wil naar ontwikkelingslanden in Afrika. Ik wil scholen opzetten, zorgen voor beter onderwijs en gelijke kansen voor iedereen. Ik wil de wereld en Moeder Natuur, beetje bij beetje, helpen om een mooiere plek te worden om in te leven. Met wie, dat weet ik nog niet. Ooit, later, straks. Niet nu, nu heb ik nog tijd nodig om mijn dromen uit te werken en ze om te zetten in plannen.
Nadat ik mijn VWO-diploma heb gehaald, wil ik misschien journalistiek, Nederlands of Media en Communicatie studeren. Ik denk dat ik voor alles wat ik het liefst zou willen doen als baan, de Nederlandse taal goed moet kunnen beheersen. Veel schrijvers hebben Nederlands gestudeerd en hiermee kan ik eventueel ook nog voor de klas gaan staan.
Ik wil het liefst iets doen met de media: ik wil een TV-programma presenteren, ik wil werken voor de krant, bekende mensen interviewen, schrijven voor een tijdschrift als de Meiden Magazine of de Hitkrant, een eigen tijdschrift opzetten, wellicht zoiets als de Flow.

Kennis
Ik heb veel geleerd in 13 jaar tijd. Niet perse de dingen die ik op school heb geleerd zoals het herleiden van wortels en de topografie van Zuid-Amerika, deze kennis wordt je op school niet aangeleerd, deze kennis leer je uit eigen ervaring en dat zijn leuke, maar ook minder leuke gebeurtenissen. Zo ben ik een keer een vriendin kwijtgeraakt door een leugentje om bestwil. Zo zag ik het op dat moment in elk geval. Daarvan heb ik geleerd dat het liegen je niets oplevert en je het beste onder geen enkele omstandigheden kan liegen. Hoe klein of onschuldig de leugen ook lijkt, mensen houden er niet van als je liegt. Het is iets dat ik eerder had moeten beseffen, iets dat iedereen als wist, behalve ik. Wat is gebeurd, is gebeurd. Misschien is het maar goed dat dit nu al is gebeurd, anders was ik nog steeds niet tot dit inzicht gekomen.

Ik ben dol op quotes. Andere mensen kunnen dingen zoveel beter verwoorden dan ik. (Zegt degene die een tekst van 1000 woorden met gedachten kan vullen, ha ha.)
Ik ben een denker, mijn gedachten lopen op de gekste manieren in elkaar over en zo zet ik dat ook op papier. Er zit geen logische volgorde in mijn dagboeken van vroeger en dat geldt ook voor deze tekst toen hij nog op papier stond, haha. Wat is het toch handig dat je digitaal alles kunt knippen en plakken en kan zorgen voor in elk geval een beetje logische opbouw.
Ik spring van de hak op de tak. Ik trek alle laatjes met gedachten tegelijkertijd open en gebruik mijn vele notitieboeken om deze op papier te zetten. Mijn liefde voor notitieboekjes is groot, evenals mijn liefde voor washitape en papier.

Bibliophile

Bibliophile: a lover of books; one who loves to read, admire and collect books

Ik ben een boekenwurm. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in een boek en meegesleept te worden door het verhaal en mee te leven met de personages. Boeken met mooie kaften zijn een lust voor het oog en ik kan het dan ook niet laten om mijn boekenkast ermee te vullen. Ik zou uren in de boekwinkel of bibliotheek kunnen doorbrengen en alleen maar lezen.
John Green vind ik een hele goede schrijver. De boeken The Fault in Our Stars en Papertowns (eigenlijk de film, maar het boek wil ik ook gauw gaan lezen) zijn favoriet.
Mel Wallis de Vries vind ik ook heel goed, heel knap hoe zij iedereen altijd een passend en vooral kloppend motief laat hebben en het is meer dan eens voorgekomen dat ik de verkeerde persoon verdacht.

Keuzes
Ik weet niet wat ik wil, ik wil te veel. Mijn blog gaat over lifestyle, maar waarom komen er dan ook beauty gerelateerde artikelen online? Omdat. Ik. Niet. Kan. Kiezen. Het lijkt me leuk om erover te schrijven en ermee experimenteren, maar tegelijkertijd kan ik er geen zinnig woord over zeggen. Ik wil me niet anders gedragen op mijn blog dan hoe ik ben in het echte leven en daar heb ik af en toe weleens moeite mee, denk ik.

Ik merk nu dat dit artikel eigenlijk een soort uitgebreide versie van mijn About-pagina is geworden. Ik heb heel veel verteld en opgeschreven en misschien deel ik mijn schrijfsels wel vaker.
Dit soort artikelen met updates over mij en mijn blog en nog meer willekeurige dingen die ik te vertellen heb, zullen vaker online komen omdat ik ze erg leuk vind om te schrijven. De persoonlijke artikelen en de Tag’s zijn de artikelen die ik het leukst vind om te lezen bij andere bloggers, maar ook het leukst om zelf te schrijven.

X Aysa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s