Scrap book essentials

Hoi allemaal, ik heb mijn scrap book nu al een tijdje en ik begin het steeds leuker te vinden. Ik heb inmiddels een aardige verzameling en het leek me wel leuk om met jullie te delen wat ik allemaal gebruik en wat voor mij essentieel is!

Scrap book essentials

– Gekleurd papier of papier met een printje. Ik heb een scrap book met lijntjes van de Hema. Dit zijn crème kleurige bladzijden en ik vind het nog leuker staan als ze een ander kleurtje hebben. Het maakt je bladzijde ook net wat vrolijker en het is een super leuke achtergrond.
Je kunt het ook gebruiken om figuurtjes uit te knippen en op te plakken.

Gekleurd papier

– Waterverf of ecoline. Ik geef het toe: stiekem (maar eigenlijk toch niet zo stiekem) gebruik ik mijn scrap book ook wel een beetje als een schetsboek. Het ding met een schetsboek vind ik alleen dat ik het idee heb dat ik daar alleen maar tekeningen in kan maken en hier mijn creativiteit meer de vrije loop kan laten gaan. Dat is natuurlijk een onzinnige gedachte, maar ik kan er niets anders van maken.
Het fijne aan waterverf en ecoline vind ik dat het snel opdroogt. Als ik ergens klaar mee ben, wil ik het liefst zo snel mogelijk weer door met een andere. Ik ben dol op het kleurverloop dat je krijgt en dat gebruik ik dan ook erg vaak.

Scrap book

– Een kartonnetje. Omdat de bladzijden van mijn scrap book best wel dun zijn, ben ik bang dat het doordrukt op de volgende bladzijden. Daarom doe ik er voor de zekerheid altijd een kartonnetje tussen als ik ga verven of schrijven.

– Sealing wax. Dit vind ik echt ontzettend leuk. Als je er een vlam bij houdt, smelt de wax en kun je het op het papier laten druppelen. Als je een rondje of iets in die trant hebt gemaakt, druk je er een vormpje in. Ik heb een hartje.

Sealing wax

– Washi tape. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe erg ik van washi tape houd en dat is de reden dat ik het al heel vaak heb gezegd en ook nog veel vaker zal zeggen. Je kunt er gewoon zoveel mee. Ik vind het heel leuk als decoratie en versiering van de bladzijde.

IMG_4258

– (Letter)stempels. Deze zijn heel leuk om bijvoorbeeld te gebruiken als je een quote aan je bladzijde toe wilt voegen. Ik ben sowieso dol op quotes, want er zijn zoveel inspirerende en motiverende. Daarom vind ik het ook heel leuk om te reageren op quotes en doe ik dat vaak in de vorm van een artikel.
Ik heb ook een ander soort stempel en dat is er eentje met tekst. Deze vind ik ook heel erg leuk om te gebruiken.

IMG_4282

– Inkt. Ik vind het leuker om in mijn scrap book te schrijven met inkt, dan gewoon met pen. Ook gebruik ik meestal niet mijn eigen handschrift, maar een ander lettertype. Op de computer heet dit Amatic Small Caps. Ik heb verschillende soorten/kleuren inkt en de kleur sepia vind ik het mooist. Het blauwe inktpotje is kalligrafeer inkt. Schrijven met inkt doe ik met een kroontjespen.
Ik vind het sowieso heel leuk om niet alleen pen en potlood te gebruiken maar, naast inkt, ook andere materialen. Ik heb een tekendoos waar pastelkrijtjes inzitten en houtskool vind ik ook heel fijn materiaal om mee te werken.

IMG_4254

Kalligrafeer inkt

Pastelkrijt

– Stickers zijn heel leuk om bonnetjes/plakkertjes/briefjes op te plakken en het vrolijkt je bladzijde ook heel erg op.

IMG_4265

– Dit is geen essential en je moet het maar leuk vinden, maar ik vind het heel erg leuk om postzegels en etiketten van brieven die aan mij gericht zijn op te plakken. Ook vind ik het heel leuk om bioscoopkaartjes en bonnetjes op te plakken.

IMG_4275

Dit was alles wat ik gebruik voor mijn scrap book! Zoals je ziet is het best wel wat en ik gebruik zeker niet alles voor één bladzijde, maar vind het wel erg leuk om ermee te variëren. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook te beginnen met scrapbooken, want het is echt super leuk om te doen!

X Aysa

2 gedachtes over “Scrap book essentials

  1. Supermooie foto’s zeg!
    Handig om te zien wat jij allemaal gebruikt.
    Misschien kan je per essential (bijvoorbeeld allemaal werk met pastelkrijt of inkt of waterverf) een categorie maken. Lijkt me interessant!
    Ik kijk al uit naar je volgende inspirerende post!❤yourblog!

    Like

Plaats een reactie