Wat zou jij doen met tien miljoen?

Ik had het hier laatst met een vriendin over. Ze vertelde over een meisje van 13 dat een lot van iemand had gekregen, als snel verjaardagscadeautje omdat hij nog niks had. Dat was het winnende lot. Ze besteedde het grootste deel aan kleding; na 9 jaar zou ze blut zijn als ze door zou gaan met het kopen van zoveel kleding, terwijl anderen er hun hele leven mee zouden kunnen doen. Zij kocht het jasje van Rihanna. Bill Gates, lang de rijkste man van de wereld, besteedde zijn geld echter aan goede doelen. De maker van Flappy Bird, Dong Nguyen, liet een gouden t-shirt maken omdat hij zoveel geld had. De laatsten bezitten echter heel wat meer dan tien miljoen.
Waarom ik hier een artikel over schrijf? Nee, ik heb – helaas – geen tien miljoen gewonnen. Waarom dan wel? Omdat ik erover na begon te denken en nieuwsgierig ben naar wat jullie ermee zouden doen.

Met tien miljoen zou ik een wereldreis maken. Ik hou heel erg van reizen. Ik wil graag meer van de wereld zien en daar heb je een behoorlijk geldbedrag voor nodig. Mijn zusje zou een villa kopen. Ik denk dat velen dat zouden doen. Maar met het bezitten van een villa, zou ik minder tevreden zijn dan met het maken van een wereldreis; kennis maken met verschillende culturen, nieuwe mensen leren kennen, vreemde talen spreken. Bij het idee alleen wordt ik blij.
Ik weet niet zeker of ik in Nederland zou blijven wonen. Emigreren kun je natuurlijk ook doen zonder een geldsom van tien miljoen. In het buitenland zijn huizen vaak zelfs goedkoper. Ik fantaseer er nu ook al over dat ik later in Curaçao ga wonen. Waarom? Omdat mijn ouders er hebben gedoken en het me gewoon aanspreekt.
Dat is nog iets dat ik zou doen met tien miljoen: Duiken. Het lijkt me geweldig om lange tijd onder water te blijven met honderden, duizenden gekleurde vissen. Je eens te begeven in het rijk van de onderwaterwereld.

Dit zou ik doen met tien miljoen. Wat  zou jij doen met tien miljoen? Laat het vooral achter in de reacties!

X Aysa

Advertenties

2 gedachtes over “Wat zou jij doen met tien miljoen?

  1. geloof me duiken is heel leuk, je voelt je net een zeemeermin maar iets minder sierlijk (omdat je met een enorme duikfles op je rug zit en een ooo zo mooie duikbril ophebt. maar je hebt gelijk een wereldreis maken klinkt geweldig. die ene keer dat ik uit Europa ben geweest (ik was naar Thailand en laos) was echt geweldig al of een totaal andere wereld open ging, een wereld waar het langer de zon schijnt dan 2 dagen. DAT DAT BESTAAT.

    Like

  2. Nou ik ga gwn nog een keer. Reageren 😂 Ik zou een reis maken naar Australië dat lijkt me echt heel cool, en dan ga ik daar heel veel duiken een agh dat zou geweldig zijn en dan ga ik daar ook een paar weken naar Nieuw Zeeland Ik bedoel je hebt toch 10 miljoen, dan ga ik nog een paar dagen denk ik nee een of twee weken naar onbewoond eiland Misschien ga ik zelfs in Australië dan wonen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s